Intretinere

INSTRUCTIUNI UTILE DE CURATENIE SI INTRETINERE.

HERMETIC recomanda intretinerea pardoselilor sintetice periodic, in functie de sistemul ales si conditiile de exploatare.

Pentru mentinerea calitatitatilor tehice si estetice a pardoselii dumneavoastra va recomandam sa apelati la intretinerea profesionala executata de firme specializate.Pentru lucrarile de intretinere executate de echipa HERMETIC asiguram o perioada de garantie extinsa.

Intretinerea pardoselilor este specifica fiecarui tip de pardoseala,dar in general consta in:

-curatarea pardoselii

-polisharea mecanica a pardoselii

-aplicarea unui sigilant penetrant,ales in functie de sistemul pe care il aveti executat.

Aceasta protejeza  suprafata si reda aspectul estetic initial.

Procedurile de buna curatenie si intretinere  cer ca podeaua sa ramina mereu curata,pentru aceasta


TREBUIE

  • Sa cereti recomandari  pentru substantele de curatat si sigilanti neutri ce pot fii utilizate pe podeaua dumneavoastra .
  • Sa stergeti zilnic cu mop-ul  praful  si nisipul . Acestea pot  actiona ca un abraziv asupra podelei.
  • Sa frecati podeaua de minim 2 ori pe saptamina , in primele 2-3  luni de la instalarea podelei  in cladirele noi, deoarece praful din constructie este in aer si probabil se va asterne pe podea. Dupa aceasta perioada , o data pe saptamina, in functie de traficul pietonal, mentineti podeaua  curata. Intotdeauna clatiti bine cu apa, pentru a preveni  reziduurile materialelor de curatenie sa devina alunecoase.
  • Sa folositi sigilanti  in acord cu instructiunile producatorului
  • Sa folositi pentru intretinere produse speciale pentru pardoseala dumneavoastra.
  • Sa lasati substantelor de curatare neutre ,dupa aplicare, timpul necesar sa reactioneze pentru inmuierea materiilor straine.  Citeva minute ar trebui sa fie de ajuns, dar nu lasati solutia sa se usuce pe suprafata .


NU TREBUIE

  • Sa folositi ceruri pure sau sigilanti universali. Folosirea acestora  poate duce la degradarea calitatilor pardoselii dumneavoastra.
  • Sa folositi substante de curatenie continind substante anorganice solubile in apa sau sare cristalizata, acizi sau alcalii concentrate.Folosirea unor astfel de produse poate avea efecte negative asupra pardoseli.
  • Sa incercati produse de curatenie „miracol” fara a cere opinia specialistilor in domeniu despre aceste produse.